Tisztelt Ügyfelünk!

 

Üdvözöljük a Magyar Államkincstár Nyugdíjbiztosítás szakmai aloldalán.
Az oldalon a nyugdíjbiztosítási területhez tartozó ügyekről, a különböző ellátási formákról, azok feltételeiről, a nyugdíjszolgáltatásokra irányuló megállapodásokról, az ellátások folyósítása melletti keresőtevékenységekre vonatkozó szabályokról, az adategyeztetésről, a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatási kötelezettségről az Ügyintézési tájékoztató" menüpontban találnak részletes információt. Az igény érvényesítéséhez szükséges tájékoztatókat, nyomtatványokat illetve az adatszolgáltatás támogatásához készült programokat a „Nyomtatványok" menüponton keresztül érhetik el. A számítógép segítségével kitölthető nyomtatványokat a Nyomtatványtárban, a többi ügyintézéshez szükséges nyomtatványt a További nyomtatványok, illetve a további nemzetközi nyomtatványok menüpontok alatt találják meg. Lehetőséget biztosítunk továbbá elektronikus űrlapok kitöltésére és beküldésére, az öregségi nyugdíj várható összegének kiszámítására, nyugdíjbiztosítási és adategyeztetési ügyekben online időpontfoglalásra.

 

Az oldalon az Adatkezelési tájékoztatóban található részletes információ a nyugdijbiztosítási
megállapító szervek és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság adatkezelésével kapcsolatban.

 


Tisztelt Ügyfeleink!

 

A nyugdíj folyósítása mellett szerzett jövedelem alapján történő 0,5% mértékű nyugdíjnövelést 2017. január elsejétől nem kell külön kérni, azt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központja hivatalból induló eljárás keretében állapítja meg, ezért az eddig erre szolgáló kérelem adatlap a honlapunk Nyomtatványtárában már nem elérhető. Az eljárás befejezésének legkésőbbi időpontja a tárgyév október 31. napja.

A növelés megállapításával kapcsolatos részletes tájékoztatást a honlapunk Ügyintézés/Ügyintézési tájékoztatók/öregségi nyugdíj menüpontban található ügyintézési tájékoztató tartalmazza."

 

Telefonon, illetve email-ben az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

06-1-323-6030

06-1-412-9600

Email: onyf@onyf.allamkincstar.gov.hu

 

Közlemény az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai, és a baleseti táppénz iránti kérelmek benyújtásához szükséges regisztrációval összefüggésben.

 

Organisational changes effective as of 1 January 2017 in the Hungarian social security system

 

Änderungen in der Organisation des ungarischen Sozialversicherungssystems ab dem 1. Januar 2017