Tisztelt Ügyfelünk!

 

Üdvözöljük a Magyar Államkincstár Nyugdíjbiztosítás szakmai aloldalán.
Az oldalon a nyugdíjbiztosítási területhez tartozó ügyekről, a különböző ellátási formákról, azok feltételeiről, a nyugdíjszolgáltatásokra irányuló megállapodásokról, az ellátások folyósítása melletti keresőtevékenységekre vonatkozó szabályokról, az adategyeztetésről, a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatási kötelezettségről az Ügyintézési tájékoztató" menüpontban találnak részletes információt. Az igény érvényesítéséhez szükséges tájékoztatókat, nyomtatványokat illetve az adatszolgáltatás támogatásához készült programokat a „Nyomtatványok" menüponton keresztül érhetik el. A számítógép segítségével kitölthető nyomtatványokat a Nyomtatványtárban, a többi ügyintézéshez szükséges nyomtatványt a További nyomtatványok, illetve a további nemzetközi nyomtatványok menüpontok alatt találják meg. Lehetőséget biztosítunk továbbá elektronikus űrlapok kitöltésére és beküldésére, az öregségi nyugdíj várható összegének kiszámítására, nyugdíjbiztosítási és adategyeztetési ügyekben online időpontfoglalásra.

 


Tisztelt Ügyfeleink!

 

A nyugdíj folyósítása mellett szerzett jövedelem alapján történő 0,5% mértékű nyugdíjnövelést 2017. január elsejétől nem kell külön kérni, azt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központja hivatalból induló eljárás keretében állapítja meg, ezért az eddig erre szolgáló kérelem adatlap a honlapunk Nyomtatványtárában már nem elérhető. Az eljárás befejezésének legkésőbbi időpontja a tárgyév október 31. napja.

A növelés megállapításával kapcsolatos részletes tájékoztatást a honlapunk Ügyintézés/Ügyintézési tájékoztatók/öregségi nyugdíj menüpontban található ügyintézési tájékoztató tartalmazza."

 

Telefonon, illetve email-ben az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

06-1-323-6030

06-1-412-9600

Email: onyf@onyf.allamkincstar.gov.hu

 

Közlemény az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai, és a baleseti táppénz iránti kérelmek benyújtásához szükséges regisztrációval összefüggésben.

 

Organisational changes effective as of 1 January 2017 in the Hungarian social security system

 

Änderungen in der Organisation des ungarischen Sozialversicherungssystems ab dem 1. Januar 2017